A small step for mankind, one giant leap for man. – econoleap.com

Title
Hur man blir miljonär
Description

Hur man blir miljonär -100% säkert

Hur man blir mljonärAlla Svenskar kan bli miljonärer. Jag lovar, till och med DU kan bli miljonär! Detta är inte en scam-artikel som lovar miljoner på en vecka. Nej, det kommer att krävas tålamod, disciplin, engagemang och framförallt uthållighet. Jag kunde sagt att allt du behöver göra är att spara 1000 kr i månaden och vänta 18 år och det är sant med hjälp av ränta på ränta kommer dina 216’000 kr vara värda över en miljon kronor efter 18 år. Det slutar inte där, ränta på ränta gör att investeringen växer exponentiellt med tiden och ett enda år till dvs år 19 har du över 1’200’000kr. Allt detta på bara en ynka tusenlapp i sparande.

Innan du fortsätter läsa så rekommenderar jag dig att se nedanstående video. Förhoppningsvis kan den motivera dig att läsa klart och ta tag i din ekonomiska situation omedelbart.

Steg 1

Ränta på ränta

Se till att du förstår vad ränta på ränta är och fungerar. Detta första steg är helt avgörande för om du skall orka härda ut de många år som denna metod kommer ta. För att du skall kunna lita på metoden är steg 1 det absolut viktigaste steget. Du måste verkligen förstå ränta på ränta.

Nedan visar jag ett diagram som tydligt visar den dramatiska skillnaden som olika räntesatser ger på slutresultatet. Man ser också väldigt tydligt att det är tiden som har störst påverkan.

 • 1% ränta (ex. bankkonto) ger efter 25år 342'309kr - 300'000kr är totalt insatt och endast 42'309kr är ränta på ränta.
 • 8% (genomsnittlig börsavkastning över tid) 947'460kr - 300'000kr insatt och hela 647'460kr är ränta på ränta. Det är från här det växer snabbt, nästa år är värdet hela 1'036'217kr.
 • 25% (för den som är duktig, påläst och diciplinerad på börsen) 15'822'132kr Ja du ser rätt, 1000kr sparande med 25% avkastning under 25år ger nästan 16 miljoner kronor. Skulle du redan från start sparat 2000kr så skulle du haft nästan 32 miljoner kronor.

Eftersom 25% ränta avkasta så fruktansvärt mycket syns knappt att även 8% växer snabbt. Här under har jag tagit bort 25%aren för att enklare kunna se skillnaden mellan att spara på bankkonto 1% och börsen 8%.

Ränta på ränta 8% vs 1%.

Vi skulle nu kunna avsluta miljonärskolan, för om du verkligen förstår ränta på ränta så förstår du att det enda du behöver göra är att lägga undan en del av din lön och låta den avkasta sig på börsen. Men för att snabba på denna långsamma process så fyller vi på listan.

Steg 2

Spara pengar

Spara pengar

Betala dig själv först. När lönen kommer ska du efter att räkningarna är betalda betala dig själv, för över en summa till ditt aktiekonto. Om man som de flesta sparar det som finns kvar i slutet innan nästa lön kommer är risken mycket stor att det blir en väldigt liten summa eller till och med ingenting alls.

Har du redan betalat lön till dig själv så kommer inte de pengarna att användas för onödiga spontaninköp.  Se nu till att ändra dina sparvanor och BETALA DIG SJÄLV FÖRST!

Steg 3

Aktiehandel

För att maximera effekten av ränta på ränta räcker det inte med att spara på ett sparkonto. Idag får man nästan ingen ränta alls på sitt sparkonto, Swedbank har just nu 0% i ränta på sina sparkonton (2019-02-28). Vad jag kunnat hitta så är de hösta räntorna ca 0,75%. Jämför vi med aktier så har börsen som helhet stigit med ca 7-8% årligen i genomsnitt sedan mycket lång tid tillbaka, d.v.s. 10 ggr så hög avkastning som ett sparkonto.

Aktie app
Avanza App

Det du skall göra nu är att öppna ett aktiekonto, förslagsvis ett investeringssparkonto hos någon av de större aktiemäklarna Avanza eller Nordnet. Faktum är att Avanza har ett betydligt mer användarvänligt upplägg än Nordnet. Både hemsidan och deras app är tydligare och snyggare.  Ett investeringssparkonto är helt gratis att öppna och har som största fördel att du inte behöver deklarera dina aktieaffärer. En skatt räknas av automatiskt beräknat på hur stort belopp du har på ditt konto. Skatten är låg så det är inget du skall oroa dig för i början.

Inom en halvtimma kan du vara igång och köpa dina första aktier om du sätter in pengar med direktbetalning eller Swish. Det är MYCKET VIKTIGT att nu välja den courtageklass som passar dig bäst. Sätter du in under 50’000kr är coutageklass ”Start” att föredra om du planerar att handla för man 10’000kr per affär. Är du helt ny på aktiehandel kan det vara bra att prova på att köpa och sälja lite för att förstå hur priser på köp/sälj fungerar. Handlar du på Stockholmsbörsens listor (större bolag) är det helt gratis att köpa och sälja aktier några gånger per dag beroende på vilken mäklare du valt och hur mycket pengar du har på ditt konto.

När du provat på att köpa och sälja för mindre summor är det dags att välja ett eller ett fåtal bolag du tror mycket på. Vill man bli duktig på börsen är det viktigt att lära sig alla misstag, misstag som man förvisso kan läsa om i böcker, men skall man förstå och sätta misstagen till en situation så måste man tyvärr lära sig dem den hårda vägen. Det är därför kritiskt att du det först året inte handlar med för stora belopp hur frestande det än kan verka. Du skall skapa nyhetslarm som du tar emot på din smartphone. Installera tex. Avanzas app då kan du gratis få pushnotiser på nyhetslarm för de aktuella bolagen du valt. Följ bolaget / bolagen noga och se vad som händer med kursen när pressmeddelanden skickas ut.

Det gäller alltså att lära sig hur man köper och säljer men också hur man hittar information om bolagets utveckling (ex. pressmeddelanden). Att kunna läsa rapporter är bra men kanske inte det absolut första man börjar med. Om att lära sig handla med aktier skulle jag kunna fylla spaltmeter med här så vi får återkomma med mer utförliga råd och tips vid ett senare tillfälle. Under tiden rekommenderas att beställa en bok om aktier. Tex. ”Köp billigt, sälj dyrt” av Mattias Eriksson.

Steg 4

Minska dina utgifter

Minska dina utgifter

Det är inte de stora inkomsterna man blir rik på utan de små utgifterna. De flesta kan nog hålla med om att ju högre lön man får desto dyrare vanor skaffar man sig, finare bil, större hus, snabbare bredband och dyrare kläder. Halva nöjet (eller ska jag säga möjligheten?) med att utbilda sig under många år för ett välbetalt jobb går förlorat om man lägger hela lönen på snygga kostymer och dyra bilar. Med en hög lön har man skaffat sig ett rejält försprång i racet i att bli miljonär. Tjänar du 10’000kr mer i månaden än din granne så har du möjlighet att spara 10’000kr mer varje månad.

Du kan spara värdefull tid, du skulle kunna bli ekonomiskt oberoende långt innan din granne. Om du intresserat dig för aktiehandel och blivit duktig kan du med det sparandet varje månad med en avkastning på 25% bli miljonär inom 6år. En miljon räcker inte långt idag men vänta 19 år till och du har över 150’000’000kr.

OK, du förstår säkert vad jag vill komma. Varje extra tusenlapp du kan spara varje månad kommer ge dig väldigt mycket tillbaka med tiden. Därför är det viktigt att du ser över dina onödiga utgifter. Här är några exempel:

 • Se över ditt bolån
 • Jämför elavtal, internet, telefon, TV etc
 • Lägg om lån, baka in i bostadslån om möjligt
 • Sluta med dåliga vanor. Sluta röka/snusa. Köpa dyrt take away kaffe, snabbmat och dyra energidrycker
 • Se över dina matvanor och vart du handlar mat.
 • Gör matlådor! 5st för hela veckan och ett par reserv i frysen.
 • Kompostera och källsortera - spara pengar med mindre soptunna.
 • Spelpaus.se - Spärra dig för att spela bort pengar på alla svenskgodkända spelleverantörer. Inse att du inte kommer bli miljonär på lotto utan att det är upp till dig att skapa din egen ekonomiska frihet!
 • Spelpaus.se - Spärra dig för att spela bort pengar på alla svenskgodkända spelleverantörer. Inse att du inte kommer bli miljonär på lotto utan att det är upp till dig att skapa din egen ekonomiska frihet!
 • Se över ditt bilbehov, behöver ni två? Skaffa en som är billigare i inköp, skatt, försäkring och bränsleförbrukning.

Hur man blir miljonär och varför?

Kan lycka köpas för pengar? Det börjar bli lite uttjatat men jag tror personligen på att man verkligen skall fundera på varför man vill bli miljonär. Kommer alla dina problem att lösas bara du har några miljoner på banken? Kommer du känna dig lyckligare?

Lyxiga prylar
Varför vill du bli miljonär?

Det är viktigt att förstå varför man vill bli rik, för min egen del hoppas och tror jag att en förmögenhet kommer skapa möjligheter att jobba med det jag vill och bestämma mer över min egen tid. Drömmen är att åter starta upp en egen firma men att jag har så pass mycket pengar att jag inte måste jobba ihjäl mig för att gå runt. Som småbarnsförälder måste man såklart lägga den mesta av sin tid på familjen och med ett jobb som jag inte trivs med finns nästan ingen tid till att göra eller arbeta med något kul. 20 miljoner kommer skapa mig möjligheten att bestämma mer över min tid.

Har du inte tänkt igenom varför du vill bli rik så tror jag risken finns att när du väl står där i framtiden med mängder av pengar på kontot och lådorna fyllda med prylar, du har köpt allt du vill ha. Vad finns då kvar att längta till. Det kommer garanterat kännas tomt om du inte har större mål än att bara köpa lyxiga saker för miljonerna.

Fem life hacks som gör skillnad För den drivne som vill förbättra sitt liv men kanske inte riktigt ...
EconoLeap
27 mars, 2019
Spara pengar när du handlar mat Det är ingen hemlighet att det går att spara ordentligt med pengar ...
EconoLeap
14 mars, 2019
Spara pengar på mat och storköp Du kan spara ordentligt med pengar genom att planera dina köp av ...
EconoLeap
14 mars, 2019