A small step for mankind, one giant leap for man. – econoleap.com

Title
Spara pengar
Description

Spara pengar på mat och storköp

Du kan spara ordentligt med pengar genom att planera dina köp av matvaror. Samtidigt har ekonomer räknat ut att du inte tömmer ditt matkonto fortare genom småhandling i små och dyra butiker. När vi handlar i den lilla matbutiken runt hörnet köper vi oftast bara det vi behöver. Det betyder troligtvis att 100% av det vi köper där och då äts upp för är det något som är dyrare än mat från en liten butik så är det mat som slängs.

Spara pengar på matMat som slängs, t.ex. på grund av för kort datum är en förlust på 100%. Har man nära till en stor och billig mataffär gör man bäst i att veckohandla. Planera maträtter för hela veckan och matcha vad du har kvar sedan veckan innan med det tillbehöret som behövs. Ät allt med kort datum först alternativt tillaga och spar som matlåda i frysen.

Läs mer om att spara pengar på mat och storhandling här.

Abonnemang och avtal

Ett enkelt sätt att spara pengar som oftast kräver ett engångsarbete är att se över sina abonnemang och avtal.

Du kan sänka dina fasta utgifter och bara behöva anstränga dig en enda gång. Idag finns flera bra jämförelsetjänster som hjälper dig att sänka dina kostnader för elavtal, bredband, internet, telefoni, bankkort och tjänster. För att inte tala om alla produkter du kan beställa online efter att du jämfört priset på en jämförelsesajt.

Transport

Stora delar av vår lön lägger vi på att transportera oss. Är bilarna verkligen en sådan viktig statussymbol för dig? Är båda bilarna stora statussymboler?

Följ EconoLeaps råd: Svälj stoltheten och byt till en mindre och billigare bil. En bil med låg bränsleförbrukning, billig försäkring och billiga reservdelar. Ännu bättre, köp en cykel och samåk så ofta du kan.

Fem life hacks som gör skillnad För den drivne som vill förbättra sitt liv men kanske inte riktigt ...
EconoLeap
27 mars, 2019
Spara pengar när du handlar mat Det är ingen hemlighet att det går att spara ordentligt med pengar ...
EconoLeap
14 mars, 2019
Spara pengar på mat och storköp Du kan spara ordentligt med pengar genom att planera dina köp av ...
EconoLeap
14 mars, 2019